Detailní popis produktu
Vrbina 'Persian Chocolate' se od ostatních kultivarů vrbiny liší nevšední barvou svých listů. Vínově červené až čokoládově hnědé listy krásně vyniknou na vlhkých, zastíněných místech v zahradě, například kolem jezírek.
Vrbina 'Persian Chocolate', latinsky nazývaná Lysimachya congestiflora 'Persian Chocolate', patří do čeledi Primulaceae - prvosenkovité. Má typický plazivý růst. Původní, přirozený druh vrbiny pochází z Kavkazu a Malé Asie. Je možné ho vidět i ve volné přírodě v příkopech a na vlhkých loukách.
Vrbina 'Persian Chocolate' dorůstá v dospělosti do výšky přibližně 0,2 m. Listy jsou zbarveny do vínově čokoládové barvy. V květnu a červnu kvete drobnými, zlato-žlutými květy. Květiny však dlouho nevydrží, proto se většinou pěstuje pro své dekorativní listy.
Vrbina 'Persian Chocolate' v zahradě
Ideální do přírodních částí zahrady.
Vhodná na břehy potoků a okraje rybníků.
K porostu plochy použijte 7 - 9 rostlin / m2.
Hodí se i k výsadbě do ležatých květináčů a k vytvoření efektu "rozlévajícího se džbánu".
Vynikne v kaskádovitých výsadbách na stěnách.
Návod na pěstování
Vrbina 'Persian Chocolate' se vysazuje na vlhké, stinné stanoviště. Má v oblibě kyselou nebo i vápenatou půdu, důležité je, aby byla bohatá na dusík a humus. Kultivar pro svůj růst potřebuje vlhkost. Dobře roste nejen na slunci, ale i v polostínu, zde však méně kvete.
Rostlina vysazená ve volné půdě dobře odolává mrazu. Pokud ji však pěstujete v nádobě, nejlepší bude ji na zimu přikrýt lehkým a vzdušným krytem, ??například chvojím. Má plazivý růst a již brzy po výsadbě vytvoří hustý, čokoládově hnědý koberec. Doporučujeme výsadbu brzy na jaře.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.